1

Obilježena 25. obljetnica Zrakoplovno-tehničkog centra d.d.

Prigodnoj svečanosti koja je održana u znak sjećanja na 14. rujna 1991. godine kada su radnici tadašnjeg ZMAJ-a donijeli odluku kojom su se stavili na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske i time pridonijeli obrani domovine nazočili su, uz radnike i Upravu Zrakoplovno tehničkog centra d.d., g. Pavla Krpana i g. Marija Dokupila, visoki vojni uzvanici i drugi uvaženi gosti.

Tom je prigodom predsjednik Uprave Pavao Krpan u svom govoru nazočnima ukratko iznio aktivnosti i rezultate poslovanja Društva tijekom proteklih godinu dana, ističući da su potpisani Ugovori o poslovnoj suradnji s međunarodnim partnerima s potencijalno zanimljivih tržišta kao i ugovori s domaćim partnerima.

Naglasio je da ZTC sudjeluje i na međunarodnim javnim natječajima za popravak i obnovu zrakoplova. Uz mukotrpna probijanja na konkurentna inozemna tržišta, upravo je danas na dan obilježavanja 25. godišnjice na servis došao i prvi inozemni zrakoplov nakon izdvajanja ZTC-a iz sustava MORH-a.

Predsjednik je Uprave uputio čestitku svim radnicima Društva i zahvalio im na doprinosu, savjetima i zalaganju u radu.

Brigadni general Miroslav Kovač, zapovjednik HRZ i PZO koji je ovom prigodom bio izaslanik Načelnika GS OS RH u svom je obraćanju nazočnima izrekao pohvale radnicima Društva za održavanje vojnih zrakoplova.

Zamjenik ministra obrane gospodin Tomislav Ivić u svom je obraćanju poručio da Zrakoplovno tehnički centar d.d. i dalje mora težiti izvrsnosti.

Po završetku svečanog dijela obilježavanja 25. godišnjice, proslava je nastavljena uz prigodni domjenak.

2 10 3 {modular:galleriespicker:partner_gallery}