1

Ministar Krstičević posjetio Zrakoplovno-tehnički centar

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je danas 1. veljače 2017., sa suradnicima, Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici.

Ministra su dočekali predsjednik Uprave ZTC-a Pavao Krpan i član Uprave Marijo Dokupil koji su ga upoznali s povijesti, trenutnim stanjem i poslovima ZTC-a, suradnji s partnerima izvan MORH-a, planom aktivnosti za 2017. godinu te projekcijama srednjoročnog i dugoročnog plana razvoja Zavoda.

Ministar Krstičević je izrazio zadovoljstvo posjetom te istaknuo kako je djelovanje ZTC-a od iznimnog značaja za Ministarstvo obrane, osobito za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. "Održavanje zrakoplovne tehnike HRZ-a i jest vaša temeljna zadaća. Tražim od vas da budete do kraja fokusirani na ovu zadaću, usvajajući nove sposobnosti, još više standarde." kazao je ministar Krstičević te dodao kako rad ZTC-a izravno utječe i na operativnu spremnost našeg ratnog zrakoplovstva te da upravo zato ne može i ne smije biti kompromisa oko kvalitete rada ZTC-a. Istaknuo je i kako je svima u interesu jačanje ZTC-a, ulaganje u znanja i sposobnosti te tehnološko osuvremenjivanje.

U sklopu posjeta ministar je obišao kompleks ZTC-a i to sektor proizvodnje, radionice i hangare.

Zrakoplovno tehnički centar je dioničko društvo osnovano odlukom Vlade RH 2009. godine. Osnovna djelatnost ZTC-a je održavanje, obnova i popravak zrakoplova. Kompleks unutar kojeg se obavlja djelatnost prostire se na površini od 230.000 m² a sadrži hangare, pogone, radionice, skladišta, upravnu zgradu, heliodrom i uzletno-sletnu stazu. Ostvaren je i izravan pristup uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Zagreb.

Sporazum o poslovno tehničkoj suradnji između Zrakoplovno tehničkog centra i Ministarstva obrane RH potpisan je u svibnju 2010. godine. Glavnu poslovnu djelatnost ZTC-a čini održavanje zrakoplova i zrakoplovnih komponenti u nadležnosti Ministarstva obrane RH na kojima se provode preventivni i korektivni radovi, remonti te ostali popravci u prostorijama ZTC-a te u postrojbama Oružanih snaga.

Preuzeto sa morh.hr

2 10 3 {modular:galleriespicker:partner_gallery}