1

Obilježena 26. obljetnica Zrakoplovno tehničkog centra d.d.

Prigodnoj svečanosti povodom obilježavanja 26. obljetnice Zrakoplovno tehničkog centra d.d.  nazočili su uz radnike, Upravu Društva g. Pavla Krpana i g. Marija Dokupila, i visoki vojni uzvanici i drugi uvaženi gosti.

Tom je prigodom predsjednik Uprave Pavao Krpan u svom govoru nazočnima ukratko iznio rezultate poslovanja Društva tijekom proteklih godinu dana, ističući izvršene aktivnosti u pripremi ove protupožarne sezone koja je bila rekordna u angažmanu PP snaga MORH-a, u kojoj su sva sredstva koja su servisirana i pripremljena u ZTC-u bila u punoj funkciji u ekstremnim uvjetima korištenja, te se time još jednom potvrdila sposobnost i kvaliteta rada radnika kao najveće snage i potencijalaZrakoplovno tehničkog centra d.d. 

Nadalje, naglasio je kako je u proteklih godinu Društvo provelo usvajanje i certificiranje Integriranog sustava upravljanja kvalitetom i okolišem prema normama ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 kao i implementaciju novog servera, a sve navedeno kao temelje budućih zacrtanih aktivnosti u cilju poboljšanja unutar same organizacije.

Kao dobar primjer otvaranju tržištu i suradnje s Gradom Velika Gorica, g. Krpan istaknuo je aktivno sudjelovanje u brendiranju Grada Velika Gorica kao grada zrakoplovstva te suorganizaciju prvog velikogoričkog aeromitinga AIRVG 2017. Posebnost ovoga događaja bila je ta da je Zrakoplovno tehničkog centar d.d. po prvi put otvorio vrata svojih hangara za građane koji su mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

Nadalje, istaknuo je poslovne aktivnosti vezane uz dovršetak remonta 6+2 helikoptera Mi-8 MTV-1 i Mi-8T, pripreme za početak rada na remontu 10 helikoptera Mi-171 Sh, kao i aktivnosti usmjerene na dolazak i godišnji pregled dva zrakoplova AT-802 iz Republike Makedonije.

Zapovjednik HRZ-a i PZO-a general-bojnik Miroslav Kovač i državni tajnik MORH-a g. Zdravko Jakop u svom obraćanju nazočnima izrekli su pohvale radnicima Društva za održavanje vojnih zrakoplova, a poglavito za uspješno izvršene radove na PP zrakoplovima.  

2 10 3 {modular:galleriespicker:partner_gallery}