1

Prvi inozemni posao Zrakoplovno Tehničkog Centra d.d.

Sukladno zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Makedonije, i potpisanim ugovorom o pružanju usluga, stručni tim radnika ZTC-a izvršio je radove pregleda helikoptera tipa Mi-17V-5 i Mi-171, iz sastava Helikopterske jedinice MUP-a, vremenu od 16.02.2016. do 19.02.2016. godine.

Izvođeni su radovi pregleda ZIM sustava na samim helikopterima, kao i radionička ispitivanja IRE sustava, te njihova provjera nakon ugradnje na helikoptere. Radovi su izvršeni uz stručnu pomoć i suradnju pilota i tehničkog osoblja Helikopterske jedinice.

Svi radovi predviđeni Ugovorom izvršeni su bez primjedbi Naručitelja na kvantitetu i kvalitetu, što je i potvrđeno Zapisnikom o izvršenim radovima i samim time helikopteri su stavljeni u funkciju.

Uz navedeno, predstavnicima Helikopterske jedinice MUP-a Republike Makedonije, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u izvođenju radova održavanja helikoptera porodice Mi-8 i Bell-206, te aviona Air Tractor, tip AT-802, svih inačica.

Također, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u proizvodnji P/D, kao i mogućnosti nabave usluga i roba preko domaćih i INO partnera ZTC-a.

Na kraju su predstavnici Helikopterske Jedinice MUP-a Republike Makedonije i ZTC-a ocijenili da postoji veliki prostor za nastavak i proširenje započete suradnje, u području održavanja zrakoplova i zrakoplovnih komponenti, opskbe pričuvnim dijelovima i ostalim zrakoplovnim materijalima, stručne tehničke podrške i dr.

2 10 3 {modular:galleriespicker:partner_gallery}