IZJAVA ZA MEDIJE

Vezano za medijske napise glede danas održane sjednice Nadzornog odbora društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d., Velika Gorica (u daljnjem tekstu: ZTC) i sastanka s predstavnicima tvrtke ATS, očitujemo se kako slijedi:

  1. Uprava ZTC-a usmeno je izvijestila Nadzorni odbor o okolnostima sastanka s predstavnicima tvrtke ATS i ostalim traženim informacijama. Na prijedlog člana Nadzornog odbora većinom glasova odlučeno je da se sjednica odgodi do daljnjega kako bi se izvršila analiza Izvješća o stanju u Društvu. Navedeno Izvješće Uprava je obvezna dostaviti Nadzornom odboru do 14. listopada 2022. godine.
  2. Sastanak s predstavnicima tvrtke ATS je održan na inicijativu predstavnika navedene tvrtke koji su bili na proputovanju za Mađarsku.

Tema sastanka je bila pitanje otvorenih stavki odnosno financijskih sredstava koje je ZTC avansno uplatio za ranije izdane narudžbe sukladno Ugovoru sklopljenom u 2021. godini.

Poslovni odnosi društva ZTC s tvrtkom ATS datiraju unazad 10-ak godina jer je navedena tvrtka za ZTC nabavljala dijelove za helikoptere HRZ-a

Na predmetnom sastanku predstavnici tvrtke ATS izviješteni su kako realizacija ranije sklopljenog Ugovora nije moguća.

Ističemo da nije dogovoren ni nastavak ni buduća poslovna suradnja s tvrtkom ATS, slijedom čega o navedenom sastanku nije bilo potrebe izvještavati.

Slijedom navedenog, medijski napisi o razmatranju poslovne suradnje ZTC-a s tvrtkom ATS nisu istiniti.

Uprava Društva