Izviđači posjetili Zrakoplovno-tehnički centar

Izviđači iz svih dijelova Hrvatske u nedjelju 21. svibnja 2023. posjetili su Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici. Posjet je organiziran u sklopu godišnjeg nacionalnog okupljanja, 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, na kojem se protekloga vikenda u izvršnoj organizaciji Turopoljske udruge skauta “Tur” u Velikoj Gorici okupilo tisuću izviđača.

U pratnji zaposlenika ZTC-a obišli su hangare u kojima se održavaju protupožarni avioni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 i hangar u kojem se izvode radovi na helikopterima.

Upoznavajući ih s poslovima koje obavljaju, radnici ZTC-a izviđačima su približili zanimanje zrakoplovnih tehničara. Zahvaljujući njihovim znanjima, sposobnostima i iskustvu uspješno se održavaju i pripremaju za operativnu uporabu zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i drugih poslovnih subjekata s kojima ZTC surađuje.

U dvorišnom prostoru izviđači su vidjeli dio starih zrakoplova i MiG-21, legendarni Osvetnik Dubrovnika, koji je u ZTC-u obnovljen i izložen na ulazu u tvrtku.

FOTO: Savez izviđača Hrvatske