ZTC prepoznat u međunarodnom okruženju – završili radove na 5 Air Tractora iz Španjolske i Sjeverne Makedonije i 3 Pilatusa PC-9 iz Slovenije

Kvaliteta rada Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Velika Gorica prepoznata je i priznata van granica Hrvatske. Potvrđuje to suradnja s poslovnim partnerima iz Kraljevine Španjolske, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore koji su održavanje svojih zrakoplova povjerili ZTC-u.

Uz zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, inženjeri i zrakoplovni tehničari ZTC-a održavaju Air Tractore iz Kraljevine Španjolske i Republike Sjeverne Makedonije. Od početka ove godine u ZTC-u uspješno napravljeni godišnji pregledi na tri španjolska i dva makedonska Air Tractora. Uz to su obavljeni radovi manjeg obima na Air Tractorima Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Nove poslovne mogućnosti i proširenje dugogodišnje suradnje s Republikom Slovenijom otvara se kroz održavanje Air Tractora koje je kupila Republika Slovenija, a koje su tehničari ZTC-a pregledali prilikom primopredaje. Dosadašnja poslovna suradnja temeljila se na održavanju slovenskih aviona Pilatus PC-9, što je nastavljeno i u 2023. Od početka godine stručnjaci Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. završili radove na tri Pilatusa PC-9, u tijeku su radovi na četvrtom, a nastavit će se na cijeloj floti.

Osim za održavanje, ZTC je prepoznat i u segmentu lakiranja zrakoplova. Uz dijelove zrakoplova koji su na održavanju u ZTC-u, naši su zaposlenici završili lakiranje manjeg putničkog aviona. Na tom se području očekuje i dobivanje novih poslova lakiranja inozemnih protupožarnih aviona.

Kontinuirano povjeravanje održavanja zrakoplova zemalja partnera pokazatelj je kvalitete i prepoznatljive pozicije ZTC-a kao jednog od vodećih centara za održavanje zrakoplova. Cilj nam je tu poziciju zadržati i dodatno ojačati, nastaviti s pozitivnim trendovima i opravdati reputaciju pouzdanog partnera.