Ministar Anušić u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru

ZTC zasigurno može imati kvalitetnu budućnost i radom osigurati da HRZ nesmetano obavlja sve svoje zadaće na korist svih hrvatskih građana, ističe potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić sa suradnicima je u utorak 19. prosinca 2023. godine boravio u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru gdje je održan sastanak s predstavnicima te tvrtke.

Radnom sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima, dok su ispred Zrakoplovno-tehničkog centra sastanku nazočili direktor ZTC-a Ivica Vidović sa suradnicima te predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj tematici vezanoj za Zrakoplovno-tehnički centar, a obje strane složile su se o postojanju određenih izazova u kontekstu funkcioniranja ove tvrtke. Ispred ZTC-a, Vidović je predstavio najvažnije zadaće ove tvrtke istaknuvši kako vjeruje u dobru perspektivu razvoja ZTC-a spomenuvši, između ostalog, razvijanje sposobnosti održavanja aviona i helikoptera zapadne proizvodnje.

Ministar Anušić govorio je o značaju ZTC-a za Hrvatsku vojsku, odnosno njezinu sposobnost obrane posebno u vrijeme značajno izmijenjenih sigurnosnih paradigmi, kao i njezinu spremnost u borbi protiv elementarnih nepogoda.

“Očekujem da će u nadolazećem razdoblju uprava ZTC-a prije svega učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se poboljšala materijalna prava radnicima ove tvrtke. Svjesni smo da je ZTC tvrtka od iznimne važnosti za našu Hrvatsku vojsku, zato su jedni od mojih prvih sastanaka po preuzimanju dužnosti ministra bili s upravom i sindikatom ZTC-a. U tom kontekstu, MORH je već poduzeo predradnje koje će prije svega omogućiti povećanje financijskih sredstava za rad ZTC-a i to kroz povećanje cijene radnog sata”, rekao je ministar Anušić.

“Na kraju, ZTC zasigurno može imati kvalitetnu budućnost i radom osigurati da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nesmetano obavlja sve svoje zadaće na korist svih hrvatskih građana. Upravo zato smo u dogovoru s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem odlučili pokrenuti postupak uvrštavanja ZTC-a na Popis pravnih osoba od posebnog interesa za RH”, zaključio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane.

Admiral Robert Hranj složio se s ministrom Anušićem oko važnosti i uloge ZTC-a za funkcioniranje Hrvatske vojske istaknuvši nužnost nastavka kvalitetne suradnje OSRH i ZTC-a.

Na kraju sastanka, zaključeno je kako postoji obostrana volja da se postojeći izazovi što prije riješe i to prvenstveno na korist radnika ove tvrtke. U tom kontekstu, dogovorene su i zajedničke daljnje aktivnosti.

 

Izvor tekst i slike: MORH